Ivoorkust, officieel de Republiek Ivoorkust, is een land aan de westkust van Afrika. Het grenst aan Liberia, Guinee, Mali, Burkina Faso en de Golf van Guinee. Ivoorkust heeft ruim 21 miljoen inwoners die bijna 80 talen spreken. Van deze 80 talen zijn er 79 levend, wat betekent dat ze nog gesproken worden. De officiële taal is het Frans, een overblijfsel uit de koloniale tijd, en daarnaast kunnen onder andere het Dioula, Abé, Abidji, Abron, Bambara en Maninka worden gevonden.Artikelen over Ivoorkust

Reggae – De stem van Afrika

No woman no cry, Could you be loved, Get up stand up… Titels die iedereen zal associëren met reggae en ‘the King of Reggae’ Bob Marley. Maar al is Marley dood, reggae is nog springlevend. Niet alleen op Jamaica, maar ook in Afrika. Waar komt reggae nu echt vandaan? En wat is de impact van dit genre op de bevolking van Afrika?

Reacties uitgeschakeld voor Reggae – De stem van Afrika

Sprekende stoffen uit de Ivoorkust

Betekenis wordt niet alleen gecreëerd door taalgebruik. Dat idee zien we terug in talen die eigenlijk geen of beperkt gebruik van spraak maken (bijvoorbeeld drumtalen), maar ook bij het idee dat er betekenis schuilt achter verbeelding. Hierbij kun je denken aan schilderkunst of fotografie, maar ook aan kleding. In dit artikel kijken we naar de betekenis achter patronen in de kleding van de Anyi uit de Ivoorkust.

Reacties uitgeschakeld voor Sprekende stoffen uit de Ivoorkust

Einde

Geen berichten meer te vinden