Je bekijkt nu Opening Afro-Bieb in de OBA Oosterdok in Amsterdam

Opening Afro-Bieb in de OBA Oosterdok in Amsterdam

Op 11 september wordt het Centrum voor Afrikaanse kunst, talen en literatuur, of kortweg de Afro-Bieb, geopend in het schitterende gebouw van de Openbare Bibliotheek Amsterdam aan de Oosterdokskade. Dit centrum is al een paar jaar in voorbereiding, maar nu is dus de officiële opening. Het vormt onderdeel van het Huis van alle Talen in de OBA. De collectie van de Afro-Bieb bestrijkt het hele continent: Noord-, West-, Oost- en Zuid-Afrika. Er zijn ook boeken over het Afrikaanse continent in het algemeen, en er zijn allerlei activiteiten gepland (zoals verhalenvertellers en exposities).

Aanjager van de Afro-Bieb is Kibret Mekonnen (1970). Hij is geboren in Ethiopië maar woont al lang in de Indische Buurt in Amsterdam. Kibret is journalist en tegenwoordig vooral bezig met audiovisuele producties en als mediatrainer. Hij heeft ook het Amsterdams Buurtfilmfestival (ABFF) opgezet, waarbij Amsterdammers films maken over hun buurt, over elkaar, en over henzelf. En nu dus zijn nieuwe initiatief de Afro-Bieb!

Een volgende keer zullen we berichten over de Afro-Bieb zelf en alles wat daar gebeurt en te vinden is.

De feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 11 september 2020 om 18.00 uur aan de Oosterdokskade 143 te Amsterdam. Verdere informatie en kaarten te bestellen via: https://www.oba.nl/agenda/oosterdok/afro-biebopening.html