Contact

Wie zijn wij?

Stemmen van Afrika wordt gemaakt door een team van taalwetenschappers en Afrika-experts.

Mark Dingemanse is de hoofdredacteur van Stemmen van Afrika. Hij is taalwetenschapper aan het Max Planck Instituut in Nijmegen en doet onder andere veldonderzoek in Ghana. Hij studeerde Afrikaanse Taalwetenschap in Leiden en schreef in Nijmegen een proefschrift over het Siwu, een Ghanese minderheidstaal. Hij is geïnteresseerd in het verband tussen woordkunst en alledaagse taal, en in de ongeschreven regels van alledaagse gesprekken.

Het oorspronkelijke initiatief voor Stemmen van Afrika kwam van Pieter Muysken en Maarten Mous. Pieter Muysken (Radboud Universiteit Nijmegen) is hoogleraar taalwetenschap en doet onderzoek naar de manieren waarop talen elkaar beïnvloeden in het Caraïbisch gebied, Zuid-Afrika, Nederland en de Andes in Zuid-Amerika. Maarten Mous (Universiteit Leiden) is professor in de Afrikaanse Taalkunde en doet onderzoek naar talen in Tanzania, Ethiopië, Senegal en Kameroen. Hij is geïnteresseerd in werkwoordsafleidingen maar ook in de wisselwerking tussen taal en identiteit.

De website werd gerealiseerd door Mark Dingemanse, Maaike Verrips, en Tineke Dijkstra. Maaike Verrips is taalkundige en oprichter van De Taalstudio. De Taalstudio voert toegepast taalwetenschappelijk onderzoek uit en ontwikkelt educatieve projecten en producten op het gebied van taalkunde en meertaligheid. Tineke Dijkstra (Universiteit Leiden) is student-assistent en was de eerste webredacteur van Stemmen van Afrika. Ze heeft een bachelor in Afrikaanse talen en culturen en is op dit moment studente bij zowel de research master Literary Studies als de eenjarige master Media Studies aan de universiteit Leiden. Robbert van Sluijs (Radboud Universiteit Nijmegen) is promovendus en momenteel de webredacteur van Stemmen van Afrika. Hij heeft in Nijmegen Taalwetenschap gestudeerd en schrijft nu zijn proefschrift over de variatie in werkwoordsmarkeringen in het Negerhollands/Afro-Vlaams, de uitgestorven taal van de Amerikaanse Maagdeneilanden in de Caraïben.

Regioredacteuren

Stemmen van Afrika beslaat een enorm gebied. De regionale experts hieronder zorgen niet alleen voor een kwaliteitscheck van de artikelen maar zijn ook beschikbaar voor deskundig advies over taal en meertaligheid in hun regio of discipline.

  • West-Afrika: Mark Dingemanse, Felix Ameka en Margot van den Berg
  • Noord-Afrika en Sahel: Maarten Kossmann
  • Zuid-Afrika: Pieter Muysken, Robert Ross en Gertie Hoymann
  • Oost-Afrika: Maarten Mous, Maud Devos
  • Centraal Afrika: Mirjam de Bruijn, Koen Bostoen
  • Hoorn van Afrika: Azeb Amha
  • Caraïben en diaspora: Margot van den Berg en Pieter Muysken
  • Orale en geschreven literatuur: Daniela Merolla
  • Gebaren en gebarentalen: Victoria Nyst
  • Geschiedenis: Robert Ross

Schrijf mee of stel een vraag

We zijn altijd op zoek naar goede nieuwe schrijvers die vanuit hun eigen ervaring kunnen schrijven over de talenrijkdom van Afrika.

Heeft u vragen of opmerkingen? Wilt u wellicht bijdragen als expert? Neem contact op met het Stemmen van Afrika team.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht