Contact

Wie zijn wij?

Stemmen van Afrika wordt gemaakt door een team van taalwetenschappers en Afrika-experts: Mark Dingemanse (Radboud Universiteit), Jenneke van der Wal (Universiteit Leiden), Sebastian Dom (Gothenburg & Universiteit Gent), en Hilde Gunnink (Universiteit Gent).

Het oorspronkelijke initiatief voor Stemmen van Afrika kwam van Pieter Muysken en Maarten Mous. Pieter Muysken (Radboud Universiteit Nijmegen) is hoogleraar taalwetenschap en doet onderzoek naar de manieren waarop talen elkaar beïnvloeden in het Caraïbisch gebied, Zuid-Afrika, Nederland en de Andes in Zuid-Amerika. Maarten Mous (Universiteit Leiden) is professor in de Afrikaanse Taalkunde en doet onderzoek naar talen in Tanzania, Ethiopië, Senegal en Kameroen. Hij is geïnteresseerd in werkwoordsafleidingen maar ook in de wisselwerking tussen taal en identiteit. De website werd gerealiseerd in 2014 door Mark Dingemanse in samenwerking met Maaike Verrips van de Taalstudio.

Schrijf mee of stel een vraag

We zijn altijd op zoek naar goede nieuwe schrijvers die vanuit hun eigen ervaring kunnen schrijven over de talenrijkdom van Afrika.

Heeft u vragen of opmerkingen? Wilt u wellicht bijdragen als expert? Neem contact op met het Stemmen van Afrika team.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht