NVAS Afrikastudiedag: Everyday Africa

Alledaags Afrika is dit jaar het thema van de NVAS Afrikastudiedag. Ruim vijftig leden van de Nederlandse Vereniging voor Afrika Studies (NVAS) laten op 23 november in het Rijksmuseum Volkenkunde te Leiden zien en horen welk verrassend nieuws er uit Afrika te melden is.

Over de Afrikastudiedag

De Afrikastudiedag belooft een prachtig evenement te worden. Waterbouwkundige Pieter van der Zaag vertelt over de relatie tussen waterbeheer en ontwikkeling in Afrika. Mirjam de Bruijn presenteert haar onderzoek naar mobiele telefonie in conflictgebieden, en leden van de NVAS presenteren hun lopend onderzoek aan de hand van posters. Er is veel gelegenheid tot interactie, bijvoorbeeld tijdens de ludieke kennismaking van de leden met elkaar en met hun nieuwe voorzitter Felix Ameka. Het Afrika Studiecentrum reikt de Africa Thesis Award uit, en de gelukkige winnaar zal de winnende scriptie in een korte lezing toelichten.
De Afrikastudiedag vindt plaats in het Rijksmuseum Volkenkunde te Leiden, dat een unieke Afrikacollectie heeft, en natuurlijk mag een rondgang door de zalen niet ontbreken. Speciaal voor de NVAS zijn er twee rondes waarin verhalen verteld worden over de collectie (bron: persbericht NVAS).

Registreren vóór 31 oktober 2013 via de site. Entree is 20 euro voor studenten, NVAS leden en leden van de Antropologen Beroepsvereniging. Anderen betalen 35 euro en krijgen daarbij ook één jaar lidmaatschap van de NVAS. Er kunnen maximaal 123 mensen ingeschreven worden.
Zie voor meer informatie de website van het NVAS.

Stemmen van Afrika zal met een posterpresentatie aanwezig zijn op deze Afrikastudiedag.

Kaart wordt geladen...

Waar?

Rijksmuseum Volkenkunde
Steenstraat 1
2300 AE, Leiden

Wanneer?

23 november 2013